Friday, May 9, 2008

Yang Tersurat Dan Tersirat

Aku, Jaed dan Dammit
dalam kereta
bercerita tentang kamera

"Kau tahu tak, sebenarnya kamera DSLR ni, mencantikkan lagi gambar." Jaed berkata-kata

Aku dan Dammit tak paham.

"Pakai kamera DSLR ni, dia punya sharpness tu menyebabkan gambar biasa jadi extra cantik."

"Oh," aku dan dammit hampir serentak

"Yela, ambil gambar rumput semata pun boleh jadi lawa," aku tambah

"Ha'ah," dammit bersetuju

"Kau tahu tak macam mana aku boleh tahu?" Jaed tanya

"Macam mana?" aku tanya balik

"Ada sekali tu, masa aku main bola dekat stadium. Pakcik aku ambik gambar pakai kamera tuh. Lepas tu aku tengok a balik. Ada satu tu gambar aku, smart giler jadi gambar tu."

Tiba-tiba aku gelak besar
dammit terpinga-pinga
jaed toleh sekilas
menumpukan perhatian ke arah jalan raya

"Aku tau maksud tersirat cerita kau!" jeritku dalam tawa yang masih menggelegak

Jaed turut tergelak kecil
Dammit tersenyum bersetuju

9 comments:

szakif said...

adoi~.. ni kes masuk bakul la ni.. desperate sangat kot, takde orang puji dia.. muahahha~ ;p

luppi said...

Muahahaha. Hanya otak ssarkas@sarkastik yg akan paham~ Aku empati terhadap jaed :p

Akmal Azeman said...

hahahahaha! aku paham..aku paham...kesiannnnn jaed~~~~ hahhaha!

Matematis Muda said...

apa yang korang paham nii~~
teruja semacam
entah ya
entah tidak

szakif said...

kesian plak kat afiq sebab lambat pikap LOL

anwar yassin said...

biasa la tu jaed. hehe. kita kena paham walau tak berapa paham. :D

AZ said...

suh jaed amik gamba nadz.. :P

alif zai mim ra said...

budak2 kelas ku memang begitu..kalau xangkat bakul sendiri, memang x sah.

sian...~

Matematis Muda said...

nyata ada antara kalian yang kurang paham, tak mengapa,
genius memang selalu disalah erti
lol :D