Wednesday, April 30, 2008

Bertahan! Bertahan!

Selesai menyaksikan kemenangan
Si Syaitan Merah menentang The Catalans
aku pulang ke kamar
kulihat jam di komputer ribaku
4:45 am
kulihat perisian azan
waktu Subh: 5:45 am
aku jerit kepada pemblog di compartment sebelah

"Dude, sejam lagi nak Subh dowh"

"Bertahan john, bertahan! Macam MU bertahan tadi." Dia balas

Ya bertahan
kalau tidor sekarang
pasti terlepas Subh
dude, jatuh berdosa tengok bola kalau tinggal solat
lagipun
pertahanan yang mantap tadilah
punca Manchester United berjaya mara
ke perlawanan akhir UEFA Champions League

Itu bukan nasib ye

4 comments:

jaed said...

dari : pemblog compartment sebelah
kepada : pemblog compartment sebelah lagi

oit, eja compartment pun salah, sian Din takde org nak babo dgn dia.

wat la entry pasal kejayaan team blues ahfat..

Matematis Muda said...

to jaed,
maaf, tertinggal P
sudah dibetulkan
terima kasih, mungkin esk lusa akan ku taip mengenainya

AZ said...

po-yo
bukan nasib ko kata??!
abes tu, cmne org yg dah berkurun x skor leh skor lak?? tu nasib la!!
ahaha.. :P
anyway, goodluck utk final.. harap2 jgn ada hand ball lg.. hehe.. >:)

Matematis Muda said...

AZ,
itu usaha dia
dia memang power rembat
dah lama x skor sebab
dah lama dia tak rembat
padu2 macam tu
dia sek create pluang untuk org je
mcm aku?