Thursday, October 9, 2008

Pencapaian Raya Tahun Ini

Kali pertama aku drive
dari Melaka-KL
tak lebih 130kms

Ok
mungkin tipu
sebab cecah gak 130 tu
mungkin lebih 132 atau 131

Yang pasti
tak cecah 140kms

Bukan sebab jamm
siriyes

Saja
aku nak try
apa rasanya bawak slow



Not bad a



..ngantuk



So
pekena la nescafe free dekat Petronas
haha

13 comments:

bawang merah said...

130 shj? pukol bape la tu sampai kl..

KnowLee said...

Wahh...dapat pekena nescafe free.
Takde peluang nak pekena secawan aritu masa balik ke KL sbb sumer R&R full. Cisss...

szakif said...

aku kena saman sekali pun dah phobia, walhal drive 102km/j kat jalan pada had 90km/j je. hm.. taknak ah menyusahkan mak abah bayarkan saman walhal duit tu leh pergi kat kantung orang lain selain polis.

semoga ko kena saman.

haha!

Matematis Muda said...

bawang merah,
boleh la..takde la lambat sangat
huhu

knowlee,
hahaha
sila jeles ye
hehe

szakif,
aku dah kena sekali
memang tak puas hati
sebab aku kena time bawak 96kms
dkat kwsn 70kms
mmg saket hati la
huhu
kalau saman time aku bawak 100lebih ok lagi
huhu

jaed said...

er.. aku pun dah xmo laju laju.. haha

Matematis Muda said...

atas sebab yg berbeda
haha

HUZAI said...

Tak syok bawa perlahan dilebuh raya. Mahu cruising dengan kereta, di kawasan pergunungan. Hah!

k.a.r.i.m.a.h said...

time sklh dulu, cikgu ak salu ckp,'laki klu bwk kete or motor laju, rugi besar.sbb,ppuan cun xleh tgk muke hensem diorg'. unless korg x hensem, itu terkecuali.

p/s: skrg ak paham nape ramai laki bwk kete laju..sbb diorg tmasuk dlm grup "unless" tu..bagus, sedar diri

izzahismail said...

i can't talk about driving since i'll freak out when i want to drive,
shame on me.

Tuan Caracol said...

kamu telah di tag-ged!!!!
sila wat entry tentang 15 perkara tentang diri kamu!!!!!

sila rujuk blog Tuan sebagai panduan...hehehhehe

nurilahi said...

ok, skang da tamo gak bawak laju, start mula sem, july lepas, blaja bawak slow..tak lebih 110kms highway tak lebih 85kms jalan bese. BAek kan?

penah kena saman skali sebab bawak 128kms je padahal..tp bukan serik kerana itu :D

shamel said...

aku pernah mencecah 140km/j.
kadang2, x sedar kan?
tapi kini aku sudah boleh mengawal diri.

Matematis Muda said...

Huzai,
ko try bawak slow skali
tengok ketahanan kau macam mana
memang lagi mencabar dari bawak laju gua cakap lu
hahaha

kerry,
erm,,
bukan sebab 'unless' tu a
tp sebab takut orang perempuan hilang fokus semasa memandu
ala2 cerita nabi yusuf a.s
hahahaha

izzah,
hehe
sayo

tuan,
tag?
apa itu?
huhu
ok2

nmz,
bagus bagus

shamel,
ko kena try bawak 200kms
baru la thrill
tp betul ckaap ko
kadang2 tak sedar
tu yg tetiba tengok meter dah
130kms
huhu