Friday, December 5, 2008

Aku Seorang Pencerita

Aku rasa
aku dah jadi macam AKAB la
haha

Tulis tulis tulis
padam
ahax

Macam ada nama satu blog tu
coret calit conteng padam

Oh ya
kembali kepada motif sebenar entri ini
sebenarnya
ya sebenarnya
sebenarnya aku dah lama nak beli
buku twilight (malas a nak buat pautan)
selepas membaca beberapa review yang sangat bernas (pun malas nak paut)

Tapi dek kerana kesuntukan wang
dan pelbagai lagi alasan
yang aku boleh cipta
maka sampai sekarang
aku tak beli lagi

Tapi hari tu
masa aku tengok wayang dengan Mr. Jagat
(ada aku cerita dalam entri lama, malas nak paut)
aku ternampak la iklan untuk filem twilight
aku cuma kata dalam hati

"uih, dah buat filem dah buku ni!"

Lama kemudian
aku baca review tentang filem ini pula
rata-rata mengatakan
susah untuk tidak suka pada cerita ini

Macam best

Kemudian aku tunggu ia ditayangkan
di Malaysia pula
dan lihat review rakyat Malaysia

Pun sama
atau lebih kurang sama

Isi yang mesti ada
-jalan cerita manis
-cedric digory yang perfek

Tapi dalam senarai menunggu aku
dah ada dua wayang untuk ditonton
BOLT dan Body of Lies
kalau tambah cerita twilight
makin kurus lah poket aku

Setelah lama membuat timbang tara
aku buat keputusan
untuk tak buat keputusan lagi

Kemudian tibalah satu hari ini
aku berlayar hingga tiba ke blog budak shomel ini
yang mana dia juga ada tulis tentang
pengalaman menonton filem itu

Aku dah baca banyak review
sebelum ini
tapi apabila dia bercerita tentang
semua perempuan yang mencair melihat cedric
dan dia kata begini
"Teka apa, daripada semua gadis jatuh-kepala-ke-kaki-demi-edward yang menge-aaah, manusia memilih untuk merenung kami."
Aku terus merasa
begitu teruja sekali
untuk merasai pengalaman sedemikian

Jadi
pencerita
mahukah kamu mengajak aku
menonton bersama kamu?

Kan kita sama-sama pencerita
aku pencerita dongengan realiti
kamu pencerita jalanan
hehe

Set?



notakaki: Sambil tu aku nak buat bancian, pembaca CDR yang kenal dengan AKAB. Siapa kenal, sila tinggalkan komen.

Oh ya, Magenta dengan Neem tak payah.
Dammit pun.
Kalian tak termasuk dalam julat bancian. Hehe.

11 comments:

shamel said...

oh..kamu pon pencherita? aiihh..gembira rasanya ade rakan.

emm..tapi tiket x sampai lagi. minggu depan mungkin!!
tapi mak aku penah pesan..
"jgn sekali-kali keluar dgn stranger"

As said...

perahu mabuk?

die lg ekstrim kot daripada kamu ;P

jaed said...

eh, nama aku tak dikecualikan? sialan..

nurdini izni said...

gooo MM! :D

nnti buat scene dlm cinema tau, hehe.

Matematis Muda said...

shamel,
tak apa
walaupun aku stranger, muka aku sangat berwajah baek
pasti mak kamu tak kesah punya
hehe

as,
yala
dia dah tahap selebriti
huhu

jaed,
nama kau untuk spare
in case takde sorang pun jawap tau
so aku ada dua yang kompom kenal
kau dgn huzai
ahax

dini,
baiklah dini
hehe
tapi kena tunggu shamel bagi tiket free lah
kalau tak tadapat la
jadi
kamu pergilah pujuk dia
haha

Matematis Muda said...

oh ya shamel
minggu depan kan?
kira set la ni
ahax

Nene Matahari said...

lorr,patut cm pnah tgk
cedric rupenye

eh,ello..=),tumpang lalu

akab=abg neraka tu

Matematis Muda said...

err ni dulu nani kan?

yupp cedric

eh, ello sila lah

yupp and thanx

jaed said...

ok. kalau takde org knal bgtau. aku tak sabar nak jawab!

Nene Matahari said...

yup2
same person
=)

KNOWLEE said...

Tak kenal sapa2.
Tp dah tgk Bolt.
Not bad la citernye.
Disarankan utk menuntun.