Sunday, September 13, 2009

Hantu

Mari aku beritahu kamu satu-satunya jenis hantu yang biasanya makin banyak kemunculannya di penghujung Ramadhan.

Atau makin dekat dengan raya.



Oh bukan. Bukan hantu raya.

Tapi hantu biskut raya, atau kuih raya. Hantu ni selalu perabih kuih atau biskut raya yang ada di rumah. Taki kiralah bikut itu dibeli atau dibuat sendiri. Tak sempat nak raya lagi dah habis satu balang.

Hantu betul!

13 comments:

Dammit said...

Adekah hantu yang taip entri ni? jangan biar hidup anda diselubungi misteri. haha

alif zai mim ra said...

hehehe.. aku hantu cornflakes madu. ko? :P

'atiqah said...

erk, cemane tau ni?dah kantoi....

Matematis Muda said...

dammit,
mana kau tau a? ada balang tart nenas kat sebelah laptop ni. bukan sekarang la. sekarang puasa haha.

alif,
aku bukan hantu. hehe.

atiqah,
err..damia' tak boleh makan lagi kan?hehehe

Merg@s_Tua said...

aku suke rendang.so..

aku tak termasuk dalam senarai hantu la..

kan??

nuraainaa said...

takde kena-mengena sgt, tapi saya suka tat nenas. :)

Matematis Muda said...

mergas,
oh kau lah hantu raya!hahaha

aainaa,
tat nenas pula suka saya. ;)

tat nanas ke tat nenas?haa

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

agak2, kalau aku gi kuantan kau hidang aku kuih tart tak lepas raya nanti?

tusky said...

hantu ketuppat..
mengilai di hari raya pertama..
hiiihiiiiiii

nuraainaa said...

MM: finee, ni yang nak kena speaking ni - I like pineapple tart.

:D

Matematis Muda said...

blogger,
tak kot. dah habis aku bedal dulu haha

tusky,
engkao ni dah macam iklan wayang pulak haha

aainaa,
haha baru gertak sikit dah skiping hehe saya pun tak pasti sbnarnya haha

As said...

weh weh
macam biasa
lepas raya nanti
tau tau

ahahaha (nak celen tusky..haha)

Merg@s_Tua said...

kuang asem punye MM.aku dikatanye hantu raya..

ini tidak adil!

saya bangkang,yg arif!

ok,kita bagi fair n square..

aku hantu raya..

kamu hantu deepa(vali)..

deepavali kan tak lame lagi..(kot??)