Saturday, September 12, 2009

Berita YUI di CDR



Ni trailer filem Jepun yang diadaptasi dari siri kartun Kaiji lantas diberi tajuk, Kaiji the movie.

Tak. Bukan. Aku bukan nak buat riviu pasal cerita Jepun ni. Aku nak bagitahu satu benda je. Yui akan melancarkan dua lagu baru. Kedua-dua lagu yang ditulis dan dikompos oleh beliau sendiri itu akan diriliskan sebagai 'Double A single'.

Kedua-dua single tersebut; 'It's all too much' dan 'Never say die', akan diriliskan pada 7 Oktober, 3 hari sebelum pelancaran filem Kaiji the movie. Lagu-lagu baru ini telah dipilih menjadi lagu tema dan lagu pembukaan untuk filem tersebut.

Kenapa aku tak letak lagu dia? Malas. Sebab kalau aku embed dari yutiub nanti, esok lusa kang Soni Miuzik Rekod claim copyright, dah takde video tu kat CDR ni. Jadi, baik kalian cari sendiri di yutiub. Setakat waktu ini, kalau nak tengok videoklip dua-dua lagu tu, boleh klik "it's all too much" dan "never say die".

Berita mengenai dua lagu ini telah diumumkan di laman rasmi yui, YUI-net pada 27 Julai yang lalu.

Dekat 2 bulan dah baru aku nak featurekan di CDR.

Salahkan internet yang lembap di kampusku. Huhu.



notatelinga: Lagu "it's all too much" sangat best. Dua-dua best, tapi lagu ni lirik dia lagi best.

2 comments:

lyle hikari said...

heh. aku slalu dapat info pasal yui dari blog kamu ni MM. thanx. cute kan die.

Matematis Muda said...

sama-sama.yupp kiut macam MM haha