Thursday, May 14, 2009

KLABF

Kuala Lumpur Alternatif Book Fest

Aku pergi dengan lelaki boncet tapi kacak
aku ajak dammit
dia tanak
sebab dia mengada-ngada nak berkepit dengan adik dia
mentang-mentang adik dia cun
haha

Oh ya
perasan tak
lelaki boncet tapi kacak
dah lama tak difeature di CDR

Tak perasan?

Takpe
tak pelik pun
siapa nak ingat dia kan?

Haha

Bukan apa
aku sengaja je tanak featurekan dia
sebab konon-konon macam nak tunjuk protes la
sebab dia dah tak menulis kat blog dia

Konon-konon la

Ah sudah
apa hal aku cerita panjang-panjang pasal dia pulak

Hish

Jadi
Sabtu lepas
kami bepergian berdua-duaan
tiada apa yang menarik sangat di sana
tapi ok la
jumpa beberapa blogger yang tak dikenali
jumpa Estrella
aku tak kenal pun
makhluk boncet tak kacak tu la kenal
sibuk dok usha-usha aweq Estrella tu
(dah tiba-tiba dia dah tak kacak dah haha)
dan juga jumpa blogger ini

Selebihnya
tak sempat nak luangkan masa lama sangat
untuk aksi-aksi di Bilik Panas
sebab kami mengejar masa
untuk pulang dan bermain futsal

Jadi
selepas pusing-pusing
usha-usha
tengok-tengok
aku angkat dua buku
dengan tukaran not 50

Lelaki boncet tapi kacak angkat satu buku
entah berapa belas RM tah
dia banyak habis duit kat makanan
sebab tu..
hah korang sambung la sendiri

Haha

Kemudian kami pun pulang dengan LRT
dalam LRT aku tengok tangan aku
ada segulung poster

Aku jadi pelik

Apasal aku rajin giler ameq poster-poster nih?

Aku panjangkan soalan tersebut kepada lelaki boncet tak kacak
(tak kacak balik)

"Erm, sebab apa eyh?"
dia jawap macam tak jawap

Kami sama-sama berfikir buat seketika

Kemudian dia 'ah'
yang membuatkan aku toleh kepadanya

"Aku tau," dia buat intro untuk jawapan dia

"Sebab free," dia berikan jawapan

"Oh betul," aku sahut
sebelum menyambung

"Aku Melayu. Melayu kan suka benda-benda free nih,"
dan kami pun mengangguk-angguk
(eh mengangguk-angguk ke mengangguk-ngangguk?)



notakaki: Sebenarnya adik Dammit tak cun pun. Teka sebab apa? Hehe

18 comments:

s a L o m a said...

..sebab dammit tak cun!!

kan?

3p4h said...

Mengangguk-angguk la... LOL! hahaha

athinabiha said...

sebab pe sebab adek dammit bukan pompuan kot..

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

sbb adik dia laki

Kema Azeman said...

sbb adek die laki. muke sjibik mcm dammit cume adek die lagi hensem dr dammit. haha

btw. aku tau pada hari tersebut jua kamu berdua buat 1 perkara yang agak keji. seram dowh. harap bdk boncet tak kacak baca komen ini. huhu

Matematis Muda said...

saloma,
saya suka jawapan anda haha

3p4h,
oh ye?
terimas

athin n blogger,
jawapan korang tak best
jawapan saloma gak best
hehe

kema,
no komen haha

Kema Azeman said...

kamu mmg kejam. sesuai bkwn dgn bdk kejam yg satu lagi (read: bdk boncet tak hensem) haha

dammit said...

Apsal Tagih dadih berbau busuk je ni? Ha, tak baik kutuk orang tau. Lagi-lagi kalau orang tu hensem. Eh aku, bukan matematisDuda ni. hehe

azuwanmusa said...

adik dia laki..mmg la tak cun

karimah said...

ade angkat buku kacip x???
kwn aku ckp buku tu bleh-tahan bes...

Matematis Muda said...

kema,
i'll take it as a komplimen

dammit,
busuk tapi sedap
teka apa?
haha

azu,
salah
sebab dammit tak cun
sebab tu adk dia tak cun
haha

kerry,
ada
boleh tahan berat gak a aku angkat hari tu

gemut yang kacak said...

aku tak suka soalan terakhir tu, kenapa adik dammit yang dibicarakan? tapi bukan aku? the fish?

saloma kenal dammit ke?

joegrimjow said...

ade jumpe2 ke?

Matematis Muda said...

boncet,
the eff
pi apdet blog nuh

saloma kenal adik dammit

joe,
jumpe takde
jumpa ada la hehe

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

weh, hupdate lah!

dammit said...

Weh dah-dah, jangan gaduh sebab aku. pegi update. haha

Matematis Muda said...

blogger ini tidak kacak,
macam mana nak hupdate?

dammit,
k fine tayah gaduh
keputusan dicapai dammit memang tak hensem

As said...

update2~!!