Friday, May 29, 2009

Entri Bola Lagi

Aku dah tulis panjang juga sebenarnya tadi
berjela gak la
tapi kemudian
aku tekan Ctrl+A
Del

Hehe

Ok la
macam ni

Kalau aku nak bagi contoh
untuk siapa yang tengok siri House
yang tahu tentang Penyiasat Peribadi
yang House upah tu

Dia akan memberi respon
bukan mengikut hatinya
sebaliknya buat apa yang dia rasa sepatutnya

Sebagai contoh
kalau orang cakap
"Eh kau ni bodoh la,"

Sebanarnya dia tak kisah sangat pun
tapi dia tahu
sepatutnya
orang akan marah bila dikata sebegitu
maka dia akan marah

Sebenarnya aku nak cakap
untuk bukan penyokong Barca
yang sokong Barca semalam

Kalau korang dok kutuk-kutuk
penyokong MU tu
kalau ada yang naik angin
tak payah nak pelik lah

Pikir balik la apa motif korang cakap tu

Bukan ke memang nak sakitkan hati penyokong MU ke?

Jadi kalau ada yang melenting
tak payah a poyo nak cakap
"Itu pun nak emo,"

Sebaliknya cakap
"Ok, matlamat tercapai,"

Ok?



notakaki: TV tempatan tak buat liputan sangat tentang kemenangan Barca bukan sebab diorang bias terhadap MU tapi kita memang bias terhadap Liga Inggeris. Tak kisah lah MU atau Liverfool atau Chel-haktuih-sea atau Arsengal. Sekian. Saya emo.

5 comments:

dammit said...

Nasib baik aku kutuk belakang je peminat MU. alamak.

akutengahgunalaptopkaubilanakkenz? said...

haha, aku rasa bersalah plak sebab tak sokong team secara tetap, sori ah bro

Master J said...

aku lyn je ssapa yg kutuk2..hehe e2 slh 1 keindahan bola =p

Matematis Muda said...

tepat sekali MasterJ

ejat*bukan name sebenar said...

aku suke entri ni.trok gak aku kne kutuk.time tdo pon dpt msg berderu2.padahal time 2 aku xtgk sbb tdo.keje la kate kn.haha. sgt bernas mm!