Wednesday, November 12, 2008

Ultimate Jenius

Pelajar Matematik
bergaduh dengan pelajar Bioteknologi

"Aku sepatah haram tak sentuh lagi ni. Esok exam. Matila aku!"
kata pelajar Matematik

"Ah, aku pun lebih kurang je. Dah la banyak gila!"
pelajar Bioteknologi jawap

"Alaa korang takpe, baca je. Esok kang goreng jela. Aku nak goreng hape."
balas pelajar Matematik pula
tak mahu kalah

"Alaa korang boleh apa! Ni ada ni,"
pelajar Bioteknologi tunjuk pada mesin kira-kira
yang juga dikenali sebagai kalkulator

Pelajar Matematik menggilirkan pandangan
antara mesin kira-kira
dan pelajar Bioteknologi

Kening berkerut
tak paham

"Apa kes?" pelajar Matematik seakan membentak
marah apabila dirinya gagal memahami
sedangkan beliau jenius!

"Ni," pelajar Bioteknologi kata
sambil ambil mesin kira-kira tersebut
buka penutupnya
dan sambung

"Esok ko tekan jela,"
sambil dia buat gaya menekan-nekan
butang dan punat yang terdapat pada mesin tersebut

"Keluar nombor nanti itu la jawapan dia,"




Pelajar Matematik yang jenius itu ternganga
terkedu

Ini ultimate jenius!

16 comments:

Szakif said...

alah.. dak math. alih2 nombor, nombor, nombor.. tak bosan ke..

:P

KNOWLEE said...

Sapa dak Biotech tuh?
Serius ultimately jenius!
Hahahaha~

McJa said...

haha buleh try coba test nih.. math xsempat nak bosan la. terutama rasa puas yg amat bila dpt jwpn yg dicari berjam2. wahaha.

izzahismail said...

mmg genius!
anyway,tak kesah blajar ape pon.
mane ade yang senang.hee ;)

As said...

setuju sangat dengan McJa. Puas hati ooo bila dapat jawapan.

setuju dengan izzah..mana ada yang senang, sume kesusahan masing2.

kalo budak radio, dua2 yang di atas pun ada. Mengira banyak, menulis pun banyak. Huu..

MM, ingat tak dulu kala as sampai kena gi KOS blaja pembezaan tahap tiga..haha!

Maths takkan bosan, bila asyik baca je jd bosan :D

ekinokunimy said...

hahaha!!!

budak math..
kalo salah tekan nombor dari langkah pertama...
langkah seterusnye konpom salah...

budah sains...
masih bulih kelentong mane2 yang patut dalam satu2 soklan...

tuh pon...
kalo tembak mengena laaa...
;p

Matematis Muda said...

szakif,
sori sket
ktorg lg bnyk guna huruf dr nombor ye
sekian..

korg tu yg bosan susah nak jumpa nombo
haha

knowlee,
identiti dirahsiakan
haha

mc'ja,
jangan tiru aksi ini di rumah
hehe
yupp kpuasan yg tiada tandingan

izzah,
pandai izzah
semua pun susah
nama pun pelajar
belajar jela kan?
hehe

as,
kesian dak radio
mengalami kekeliruan identiti
kejap nombo kejap baca
hehe

ekinokunimy,
ada tak kursus latihan menembak yg tepat?
hehe

dammit said...

hahaha yang ni klakar.AKu rasa, last2 dua2 pelajar maths n bio ni tak dapat jawab exam. haha.

Matt said...

asal ko tak masuk sekali kos budak sebilik. Terlihat n terbau benda pelik

Jepah said...

mmg btol kate budak biotech tu...

Matematis Muda said...

dammit,
eh
macam mana kau tau eyh?
kau budak biotech tu ke?
ahax

matt,
maaf
blog ini bukan untuk dipeleserkan
ehehe

jepah,
dia betul
kau salah
aku satu
kau kosong
satu-kosong!!!

tezuka87 said...

yg psti bukan ak...
haha...

bak kata dak2 blk kami..
sayur..!!!

Jepah said...

stau-kosong????
?????

Matematis Muda said...

tezuka87,
err kenapa ko rasa org nak tuduh ko plak?
nampak sgt makan sayur dia yg terasa sayur
eh silap
siapa makan cili daa
huhu

jepah,
sayur!

Jepah said...

sayur tu ape?

nur suhana said...

haha. percaya lah, saya pown tak suka budak biotech u saya. urghh. course kita lain-lain ok. selalu berlagak macam dia yang lagi susah. bwek!