Wednesday, September 24, 2008

Selamat Hari Raya!

Aku macam suka la
tengok cerita tanyalah ustaz
tv9 jam 0630

Bukan sebab isi dia sangat

Tak tahu lah sebab apa
mungkin sebab
corak latar belakang di dinding
belakang itu kot

Lawa

Ke tak?

Ah pedulik hape aku
aku suka kaler purple
hehe

Semalam
sedang aku lepak depan tivi
lepas Subh
tukar-tukar cenel

Sekali bila sampai cenel tv9
AZ (AZ di baca ae-zek, bukan az) kata

"Ha cerita ni!"

Aku usha dia

"Cerita apa?"


"Asal dengan cerita ni?"

"Ko SMS la dow tanya,"

"Tanya apa?"

"Aaa," dia pikir

"Haa, tanya ada kelas tak pagi ni,"

Aku tengok dia
mata bersinar-sinar penuh harapan
aku ambik henpon




"Pang!!"

Aku baling kat dia



notakaki: Tiada perkhidmatan sms untuk rancangan tersebut, cuma boleh telefon atau email sahaja

notakakikaki: Tiada watak tercedera dalam episod ini. Baik manusia mahupun tivi atau henpon


notatapakkaki: Ini mungkin entri terakhir sebelum raya, maka haruslah topiknya jadi begitu. Dan aku tak rasa akan pos entri baru dalam masa terdekat. Almaklum lah, raya...Siapa pulak nak datang CDR ni time raya-raya. Kan? Jadi kepada pengunjung sekalian, kalau rindu kat MM, tengok jela entri-entri lama di CDR ni ye? Selamat mengejar malam al-qadr!

19 comments:

KnowLee said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri, MM.

Semoga bergembira dgn family dan ehem ehem yg tersayang.

izzahismail said...

haha ;)
tergelak kjap.

anyway, slamat hari raya ;)

As bob said...

sayor kangkung!

nuraainaa said...

kita eja tivi sama.

selamat menyambut malam alQadr (kalau belum lepas lagi) dan hari raya juga.

dan selamat menyambut jenny : )

shamel said...

eh..selamat kembali jenny.

ikhlas,
aku yang mengenalimu,
kooonnooonnnye~\

dan..selamat hari raye MM!

MaNuSiA_RuMiT said...

hurm..
selamat ari raya =)

K.A.R.I.M.A.H said...

ni smbut jenny dulu ke smbut raye dulu aaa???

NanaNisa said...

Selamat Hari Raya! Maaf zahir & batin.

Matematis Muda said...

ey ni apa jenny jadi tajuk utama pulak neh?!?!

hello~~
im the owner of this blog ok~
ni yg jeles ngan jenn neh
huhu

knowlee,
selamat eidulfitri juga

izzah,
gelak kejap je?
gelak la lame sket hehe
yeah slmat hr raya juga

nmz,
ye budak sayur

aainaa,
yupp sama
trimas atas tiga selamat yg kamu ucapkan
hehe

Matematis Muda said...

shamel,
ey!
jgn lebey2 eyh~
hehe
ye slamat hr ry juga

manusia,
hurm
slamat buat kamu juga

kerry,
jenn dlu la kot
hehe

dayana,
slamat menyambutnya di US
maaf zaher baten juga

MatematisMuda,
eh ni komen aku la
takyah reply
ehe

Jagatraya said...

oit,tgk tanyalah ustaz..Pastu trtidur..Tak gi kls pagi..Sedar-sedar dpt kad raya dr madam..hikhik.

diya said...

selamat hari raya matematis muda... [hehe. tersenyum sy baca komen MM utk MM :D ]

jaedjennyhaha said...

aku msg ustaz tu,juz b4 i read dis post,aku tertipu

as bob said...

eh mana tau as budak sayur..?! argh..

eh kenapa tak try tanya ustaz tuh..isk..rugik jek..

diya, patik hampir2 salah faham tadi, sebab ada maksud laen..haha..abaikan ;P

tipah tertipu tipu tertipah..

jaedtghngadapjuadahberbuka said...

budaksayor ni bajet jd tuan rumah plak,bini kau ke mm?

Jepah said...

selamat hari raye nabil...
lepas ni da xleh dgr suara ko mengimamkan terawih kat bilik aku da....

leka said...

hepy eid bro! =]

budaksayor said...

jaed cari pasal

Matematis Muda said...

jagat,
well~ jgn jeles
madam sayang dekat aku
hahahaha
sebab tu dapat kad raya spesel dr dia hehe

diya,
ye slamat hr raya jg

jaed,
kau sayo!

nmz, jaed,
aku malas layan komen korang!

jepah,
bkn mmg dah lama ke aku tak smyg terawikh?
huhu

ieka,
hepi belated eid