Saturday, September 13, 2008

Berendam Dan Kentut

Dulu
masa kecik-kecik
kami suka mandi sungai
tak kisah lah
sungai ke
tali air dekat sawah ke
janji dapat berendam
dapat lompat sana sini
dapat terjun sana sini
layan~

Aktiviti kami ini
tak kira bulan
bulan puasa pun
kami bantai berendam gak

Tapi yang paling kelakar kalau ingat balik
kami selalu berpesan
"Wei jangan kentut dalam air tau! Nanti batal,"

Haha

Nak tau lagi pasal benda-benda yang menarik semasa puasa?
nah, Neem ada cerita dekat entri ini
dan penerangannya di entri ini



Selamat membaca!



Tambahan: Aku sangat mencadangkan kalian baca entri Master J yang ini. Dan mamat popia ni punya entri; bukan hanya Ramadhan. Ok?

6 comments:

shamel said...

aku penah dgr gak.
sape la yang reka ni kan?
err..tapi betol ke hah?

yg benar,
aku yang maseh jahil

Tuan Caracol said...

siapa neem ni hah?

akuYANGtipikal said...

hahahaha...
kebetulan entri ini.
semalam...berborak dgn kawan lama.

pasal batal2 puasa ni.
dulu aku kecik2 ramai kawan2 yg konfius antara batal wudu' n puasa...

kata kentut pun batal..

cume betul la kentut batal kalau dlm air~

hahahaha

izzahismail said...

bestnye kcik2.
t'igt kecik2 puasa.
taknak buka because nak dpt duit raye penoh.haha. ;))

Master J said...

menarik gak blog neem 2..sapa dia eh??geng2 u all gak eh?

n thanks 4 d link =)

Matematis Muda said...

shamel,
erm ada explanation dekat blog yg aku link kan tuh
pasal kentut dlm air
aku rasa tak

tuan,
she's a girl

tipikalist,
kentut dlm air tak batal puasa la

izzah,
ish3 poase tak ikhlas
hehe

master j,
yup
kita satu geng
pemblog
;)

ur welcome