Tuesday, September 16, 2008

Prebiu Filem Terhangat Abad Ini

[Sila rujuk entri lepas]

Malam tadi
aku keluar bersama rakan-rakan

Dalam kereta
Dammit tanya aku

"Wei movie kau esok pukul berapa a?"

"Movie?"
aku usha pelik kat dia

"Movie dalam blog kau tu la,"

"Owh, entah. Aku bukan layan sangat cerita melayu neh,"
dan ketawa kami terburai

"Ey tapi tu bukan cerita melayu je dowh,"
dammit cuba berbelit

Aku tengok dia balik
pelik
"Pelakon dia Cina kat Sabah tuh," dia jelaskan
sambil sengih-sengih macam kerang yang susah nak dibuka

"Owh, tak. Kita ikut pengarah dia,"
dan ketawa kami terburai
lagi

Haih



notakaki: Erm dengar cerita episod akhir movie ni terpaksa ditunda..Haih frust lah peminta filem tempatan haha

5 comments:

alif zai mim ra said...

hari ni 16 sept..xde mende pn...

aku ade movie baru..
1) movie budak sains
open to all dari 16-22/9.
antara pelakon utama: budak perasan boncet dan kacak (budak konon genius xjd berlakon. sakit perut kot. :P)

2) movie Ramadhan 17
open mlm ni je.
(sbb esok cuti. :P)

Matt said...

bodo2 jer semua tu

nuraainaa said...

hmm.. :|

*taktau nak kata apa.. :)

Matematis Muda said...

alif,
haha
pengarah filem cakap
ada sedikit masalah
tarikh tygn terpaksa ditunda

1) budak genius dah bersara dr jd pelakon..jd pembantu blkg tabir jela hehe
2) Ok movie ni aku tak paham
huhu

matt,
bodo tak bodo
negara kita jugak
pemimpin kita jugak

aainaa,
kadang2 diam lebih bermakna
:)

shamel said...

aku tergelak membaca. kelakar.
walaupon x paham.
tp menarik.
walaupun ringkas.
tp bermakna.

ape ni?konpius!
(tampar pipiku)