Monday, September 22, 2008

Bantu Saya!

Tahun ini
adalah kali kedua
aku pakai baju Melayu Raya tiga tahun

Err macam mana nak buat ayat ye

Tahun ini aku pakai baju raya
dua tahun lepas
dan ini kali kedua
aku buat macam ini

Pakai baju raya yang sama untuk tiga tahun berturut-turut

Jadi
bagaimana nak tulis ia dalam satu ayat?

Cepat bantu saya!

17 comments:

KnowLee said...

'Pakai baju raya yang sama untuk tiga tahun berturut-turut'

Tu dah betul la tuh.

Pesalahnye pakai baju sama.
Bukannya celup dlm lumpur pun.

jaed said...

ayat nya camni:

"saya makin gemuk, saya yakin saya perlukan baju raya baru tahun hadapan, saya positif!"

nurilahi said...

oit, BM SPM hari tuh dapat brape?

Haha..

erm..sebenarnya nak cakap ape neh?

telah dua kali saya memakai baju raya yang sama untuk tiga tahun berturut-turut..

Chot said...

"saya x reti2 nk tuka bju, oleh itu, saya terpaksa pkai baju yg saya dh pkai tahun lepas, iaitu bj yg sama dpakai oleh saya pada tahun sebelumnya.."

ok x?
:D

Matematis Muda said...

knowlee,
err itu mmg dah betul
tp the point is
this is the 2nd time i did it

jaed,
ok
ko tiru ayat ustaz pg tadi
hahaha

nmz,
spm=B4

erm mcm tu a kot lebih kurang
hehe

chot,
erm mcm menarik ayat ko
hehe

Chot said...

hehe..
trimas..
:">

superbug said...

"sama raya tiga berturut-turut baju tahun pakai yang.." ok..ni mesti yg terbutul skali..

KnowLee said...

Loh...salah jgk ke rupanya. silap baca entry.

Errrmmm...baru 2 kali pakai tp dah 3 tahun.

Maknanya: aku memakai baju raya yg sama sebanyak 2 kali raya setelah membelinya 3 tahun yg lepas.

Amacam? Ada baek?!!!

Matematis Muda said...

chot,
samas

superbug,
tupat sukali!!!

knowlee,
err cuba lagi
hehe

KnowLee said...

hoh?!!! salah lagi?!!! aiyak...

ok, i admit, i'm confused.

last try: tahun ni pakai baju raya yg sama utk kali kedua mcm dua tahun lepas jgk.

kalo salah jgk, jentik diri sindri sekali.

Matematis Muda said...

erm boleh kot nak jentik diri snirik
jentik bnyk2 sket taw
hehe


its supposed to be
"this is the 2nd time i wear the same baju raya for three consecutive years"

meaning dalam tempoh 6thn ke blkg
aku cuma ada 2 baju raya

i mean the baju melayu one la
hehe
baju laen bnyk je

KnowLee said...

Haish...kalo awal2 letak: "this is the 2nd time i wear the same baju raya for three consecutive years", kan dah paham dah.

Haish~
Dah jentik tp jentik pelan2 je. Tanak lebam menjelang raya. =p

As bob said...

kalo wat in english sonang ler..isk

shamel said...

kalau xnk wat ayat bleh?
aku rase xde hal baju same tiap2 taun neh.
aku sarankan kao tuka samping je.
x pon songkok ala2 nasyid. tiap2 taun reben kaler laen.
haaa..baru la cara..kann~

K.A.R.I.M.A.H said...

err..cmne leh pakai baju raye yg same 2 kali berturut2 sdgkan ia berlaku dlm tempoh mase 3 tahun? err..ak konpius ke RAM pale ni dh kna upgrade aaa?

as bob said...

"this is the 2nd time i wear the same baju raya for three consecutive years"

oit kerry,
memang kena upgrade ah RAm kamu yang tahan 40 min je tuh (quote kata kamu)

tukar sket ayat kamu, dalam tempoh 6 tahun la. 3 tahun berderet baju raya A, 3 tahun lepas tuh baju raya B. got it? kamu dengan mawar merah kena amik kursus ah dengan mama Kini. Hehe.

Matematis Muda said...

ye kerry
tak paham lagi
kena pegi makan mc'd bnyk2


erh
ape kene mengene
huhu