Sunday, February 22, 2009

Senario Lewat Malam

atau awal pagi

Mana-mana kamu selesa
yang penting
dua-dua buta

Malam buta
atau pagi buta

Tiga lelaki
menaiki kereta

Lelaki Jenius
atau kalian boleh baca sebagai MM sahaja
bersama dua Lelaki Kuala Lumpur

Lelaki Jenius
atau kalian boleh baca sebagai MM sahaja
berada di tempat duduk di belakang

Baring

Kami dalam perjalanan ke Tujuh-Sebelas

Kawasan perumahan kami
ada jaga
atau sekuriti

Jadi
apabila hendak keluar
kena melalui mereka dahulu lah

Jadi kami lalu

Dan Lelaki Kuala Lumpur
tiba-tiba jadi peramah
bertegur sapa dengan pak cik jaga

"Sorang je pakcik?"

"Sorang lagi pegi belakang sekejap. Nak ke mana ni pepagi buta ni?"
pak cik jaga lebih selesa
dengan terma pagi

Lelaki Jenius
atau kalian boleh baca sebagai MM sahaja
masih kekalkan posisi pembaringan
di kerusi tempat duduk belakang

"Oh keluar jap. Seven-E, beli air," Lelaki Kuala Lumpur 1 jawap
Lelaki Kuala Lumpur 2 menjenguk dari tempat duduk sebelah pemandu

"Berdua je? Naik kereta?"
pak cik jaga meneruskan sesi beramah mesra

"Yang ketiga tu syaitan. Hehe,"
Lelaki Kuala Lumpur 2 jawap
disusuli tawa kecil dari yang lain



*rujuk point yang ke-5 dalam pautan
Persoalannya sekarang
siapa syaitan itu?

Dan persoalan yang lebih besar
mana satu laki mana satu pompuan?

Hah?!?!?

13 comments:

Szakif said...

owh itu sangat offensive. :P

ni marah betol bunyinye dekat mereka2 yang duduk kat depan tuh. heh

bawangmerah said...

hahahahaha

3p4h said...

Erm.... Ni la dia gurauan yg mungkin x kene pada tmptnya... Sbr bro!

p/s: Actually syaitan mmg ada je kt mana2 eventhough b/w male n male..

nuraainaa said...

sabar mm, sabar.

yang penting, lelaki ketiga, atau boleh dibaca sebagai MM memang jenius. :B

Matematis Muda said...

aainaa,
apahal keluar gigi macam tu?
hehe
couldnt agree more on ur statement
haha

epah,
even dok sorang2 pun bersepah pe syaitan hehe

bawang,
apa gelak2?!

szakif,
tak marah pon
dah biasa
hehe

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

syaitan takkan dok celah laki+perempuan je kot..kalau dah celah laki+laki tu dah satu macam dah tu.. :D

Jepah said...

gurauan yg bleh tahan.... tp, mesti kamu dah biasa,kan?

Mergas_Tua said...

boley tahan lawak member kamu tu.haha!

jaed said...

er... ur fan is fantastic, ever.. hehe

nurdini izni said...

syaitan tgh baring kat blkg? bahahaha.
asl tak bangun je, time pak guard tgh cakap2. cure dia terkejut abis >:D

Kema Azeman said...

owh. kl kamu da biasa ngn istilah klantan, ini dinamekan gugha bewok (translation: gurau biawak).

but i doubt u need the translation kan? :p

Matematis Muda said...

saloma,
hahaha
bukan satu macam je
macam-macam da hehe

jepah,
lebih dari biasa...

mergas_tua,
boleh tahan~
haha

dini,
tak terkeluar idea time tu
huhu

kema,
tau takpe
hehe

Hasbi said...

hahaha..
cmne ko leh trase ni..
ko tergigit cili eh? =p