Friday, April 2, 2010

Teknoloji


"Wah, wajah anda berseri seri bagai bulan purnama."
"Hang perli aku ka? Tau la muka aku banyak kawah. Hang kata macam bulan pulak."
"Hehe,"



Dulu orang tau bulan sifat dia berseri je. Orang tak tau sangat yang hakikat ianya berkawah lopak sana sini.

Pun begitu, hingga ke hari ini kita masih mampu menikmati berserinya bulan di tengah malam gelap. Setiap sebulan sekali. Andai awan tidak berdengki.

Gambar bulan ni aku ambil jam 6 pagi. Aku tangkap guna kamera dijital aku dengan kelajuan shutter 1/60 saat dan aperture 6.3. Lepas tu crop setakat mana yang boleh, dan bajet nostaljik dengan meletakkan tulisan tulisan begitu.

6 comments:

Kelon Eric Bana said...

woah!

Shamel said...

crop setakat mana yang boleh? huhuhu.

wordsmith said...

flick it bro. orang tunggu semua

Matematis Muda said...

kelonericbana,
kau woah sebab apa? sebab aku bangun 6 pagi kah? hahaha

shamel,
entah aku pun tak tau nak cakap apa tapi point aku ialah crop semaksima mungkin a

wordo,
flick it tu apa? flickr? nanti a. short sem mungkin

As said...

bulan gua
ceh bajet gua punya
ni Tuhan punya gua capture je :D

http://www.flickr.com/photos/nurilahi/4398406196/in/set-72157623141031079/

aKu buKan Merg@sTua said...

tau la kamu tu jenius,takyah la pakai bahase multilevel..

erm..high level.

bulan memang cantik..oh,bulan!