Thursday, August 27, 2009

Selamat Menyambut Ramadhan


Petang tadi aku jalan-jalan. Jalan-jalan, jumpa poster. Jumpa poster tepi jalan. Tepi jalan waktu petang.

Amacam. Ok tak buat entri ini macam? Haha


Ok lah aku nak kongsi sikit lah apa yang poster tu cerita. Dia tulis lebih kurang macam ni.

"Zaman sekarang, nak masuk tandas pun kena bayar! Nak masuk..
[gambar tidak avelebel]
Syurga?!"

Susun atur poster tu pun lebih kurang macam tu la. Lepas tu tengah-tengah dia ada gambar orang nak masuk tandas tengah bayar kat kaunter.

Senang gila nak dapat pahala sebenarnya. Contoh paling best aku rasa ialah belanja orang berbuka.

So, siapa nak belanja MM buka puasa hari ni?

Murtabak sekeping cukup lah.

Erm, dengan rotijon satu. Air tebu satu. Err, kalau dapat ayam golek pun sedap gak sebenarnya. Ok, segala jasa baik tuan-puan saya dahulukan dengan ucapan "timo kaseh~".



notaperut: Gambar di atas bukan aku yang tangkap/ambil.

13 comments:

suehanna said...

once i wanted to ask you something pasal benda2 agama ni. later i find it as a burden lah pulak tanya kat MM nnt kena fikir tunggang terbalik plak, google terus.

hehe. just wanna let you know.
mood: nak berenang atas katil secepat mungkin!

Master J said...

u blanje me..i blanje u..so we both dpt pahala..amacam??

Merg@s_Tua said...

ok,aku nak blanje kamu..

siyes neh..

so nak jumpe katne??

opi said...

hoit.plan satu iftar utk kite2. ko PM.sekian.

Kema Azeman said...

owh! aku nk join iftar tu! sekian.

suehanna said...

for you (:

http://www.youtube.com/watch?v=9QJnCOwf--g&feature=player_embedded

Matematis Muda said...

sue,
kamu pakai katil air eh?
boleh berenang atas katil tuu hehe

master j,
erm bernas..apa kata u blanje i dulu hehe

mergas,
k set
petang ni dekat depan Masjid Indera Mahkota
ok?haha

opi,
boleh juga..nanti aku tengok shedul

kema,
eh sibuk lah kao!dok diam2 nuh budak h1n1 haha

sue,
ha thanx. dari hari tu nak tgk sbnanya 15 vidz ni. tp nak tunggu balik umah sbb tenet kat sini cam siput babi slow nye hehe tp smalam gigih kan diri utk tgk 1minit pertama
so soalan nye?

Merg@s_Tua said...

aiseh,MM.Aku nak balik kampung la tengahari ni..

siyes sey..tak tipu

lain kali jela..

tu pun kalu aku ingat.hehe

Matematis Muda said...

huh

Merg@s_Tua said...

hehe..jgn mare.banyakkan bersabar di bulan puasa ni.

suehanna said...

hehe. camne the result of your kegigihan? video tuh macam wuhuu kalau faham sampai menusuk dinding bilik(ala ala superman), best dowh :DD

soalannye,
apekah bacaan sujud sajadah?

*sorry if it's too easy for you. but i've figured it out through google (:

Matematis Muda said...

dah gifured out pun kena bagi lagi ke? ish kelakar betul ingat kan soalan apa la tadi hehe tp siyes, kena jawap jugak ke ni?

suehanna said...

eyh tayah tayah sbb org dah dpt jawapan dah. hehe. la hari tu die yg tanye org nak tanye ape. bnde ni laa org nak tanye sbnrnye.

*sila rujuk balik comment di atas yg pertama. bukan rujuk lepas cerai ye. ahahahahahaha :DDD