Saturday, August 15, 2009

Cerita Dalam LRT

Imajin.

Aku naik tren pukul enam setengah petang. Waktu perdana. Jam kemuncak. Orang balik kerja. Aku baru lepas tengok wayang cerita District 9 (best giler babeng!)

Jadi, aku mahu pulang dari KLCC. Yang tengah beratur pun dah macam nak pergi buat rusuhan anti-ISA je aku tengok. Aku kool je beratur diam-diam dengan AZ sambil kira spike yang ada kat tangan brader depan aku ni.

Tren sampai. Selit punya selit. Orang lain punya tolak macam berebut nak jumpa James Hetfield. Tak paham betul aku. Nak masuk tren LRT je pun. Rilek-rilek sudey~. Lepas dua tiga detik bergurau-senda bertolak-manja, aku dapat masuk. Aku teruskan menyelit sampai ke pintu yang bertentangan pintu aku masuk tadi. Dengan bangga aku bersandar. Usha kanan, aweq biasa-biasa je. Usha kiri, brader kerja KFC tak tukar seragam lagi. Nasib baik badan takde bau.

Dua tiga stesen berlalu, dah makin ada ruang untuk aku mengeliat. Tiba-tiba, aku rasa nak terbuat sesuatu yang tak patut. Aweq biasa-biasa aku tengok sipi-sipi. Brader KFC aku jeling dengan hujung mata.

Oh no! Not here! Not now!







Hachium!



"Alhamdulillah," aku kata perlahan.

Kau agak brader KFC yang tangan ada spike tadi buat apa kat aku?

11 comments:

dammit said...

Hahaha, aku rasa tak selesa kalau orang batuk/bersin dekat2 dengan aku dlm train. Tapii, lagi tak best kalau kita sendiri yang batuk/bersin. Dia gilap spike dia kot? haha

cinderellawin said...

haha. mesti die wat muke sengal~

suehanna. said...

mungkin, mamat spike tu offer kau tissue? haha.

As said...

bilang spike die kot2 ada yang tertanggal terkena kelajuan bersin 100km/hour kamu

Blogger Ini Tidak Mahu Dikenali said...

dia kasi tisu

opi said...

dia cakap yarhamkallah

Merg@s_Tua said...

erm,aku rasa mesti dia tenyeh idung ko ngan spike dia tu..

aku rasa la,kan..

lyle hikari said...

musti brader tuh kate dalam ati... "mamat nie nak sebarkan aku h1n1 ke?"

yarn said...

brader tu offer kt ko mask y dye pkai~

Matematis Muda said...

dammit,
ko ingat bersin aku boleh menambah dia punya shine ke? haha

cinderellawin,
sengal gak a sket2 hehe

sue,
salah~ hehe

as,
xde keje dia nk bilang spike dia

blogger,
salah~

opi,
pandai opi~ hehe 10 markah haha

mergas tua,
huish dia baik kot hehe btw, lama tak nampak di sini hehe

lyle hikari,
hish tak baik sangka buruk huhu

azy,
salah~ dia tak pakai mask huhu

Merg@s_Tua said...

memang lama pon tak singgah cni..internet problem weh.

huhu..