Tuesday, July 13, 2010

Eksperimen

Maaflah buat kawan kawan semua kalau tertanya tanya semenjak dua menjak ini. Aku rasa nak sorok sorok pun takde guna. Baik aku bagitau terus. Kan?

Baiklah. Here we go.

Pertama sekali. Aku belum berkahwin.

Kedua. Aku rasa ramai dah boleh agak. Ya. Cerita cerita tersebut dongengan belaka.

Aku bukan mengangankan atau mengimpikan situasi situasi tersebut. Aku cuma nak tulis sesuatu yang menarik untuk kalian baca. Aku cuba imajinkan cerita cerita tersebut dari pengalaman aku dan cerita dari pengalaman orang.

Let's just say, I'm experimenting right now. Boleh?

Apa pun. Aku nak tau pendapat korang. Menarik ke tak ke? Patut aku teruskan penulisan begitu atau aku patut tulis seperti dulu? Yang mana paling patut? Hehe.

Jawapan dari kalian diperlukan sebelum aku sambung menulis hehe.

16 comments:

bawangmerah said...

eksperimen tu menarik because seriously, the use of imagery (especially visual and auditory) betul2 creates a mental image. to add, penggunaan bahasa seharian macam "alaaa" "apa?" "apa dia" "hari niii" - a simple language - makes me boleh agak ton suara, how the dialogue spoken by the characters and the situation's going on.

but, frankly speaking, i think i prefer penulisan dulu :)

ps : terpanjang pulak komen kali ni. sorry, im missing literature subject. thats why buat analisis sikit kat your story :P

Hermione Sakura said...

bg aku, tulis je mcm dulu when u feel like it n tulis je cieta dongengan when u feel like it. kesimpulan'a, just follow ur mood when u write

nurdini izni said...

(i bet ramai prmpuan di luar sana menghembus nafas lega bila baca your sentence 'Aku belum berkahwin.') hahaha

ok. sangaaat menarik, tapi macam terlalu menarik smpai mcm susah nak percaya bnde tu semua adalah rekaan semata-mata. hmm..

setuju dgn commentor yg atas ni :)

'atiqah said...

selama ni dok ingat MM sembang ngn mak dia..haha
p/s: tulis, mcm KAMU mana KAMU rasa nak menulis..btw, blog sape ntah ni =p

Matematis Muda said...

bawang,
thanx. yeah. me too. i missed my old entries hahaha.

hermione,
follow my mood. noted :P

dini,
hahaha tak boleh bla. silap silap diorang buat kenduri kesyukuran siap haha

thanx. i will try to adjust my mood accordingly.hehe

atiqah,
wah sangat hebat kalau sembang dgn mak lagu tu hehe mak apa? makwe? hehe

thanx. ey, ini blog feveret damia laa haha

syasya(^*^) said...

Tahniah...eksperimen anda menjadi..
anda punya bakat...wtk2 dlm cerite tu sgt 'hidup'..
so cdgn ak: wat la novel...hehehe..
misti laku..
tp...tuk blog ni: kekal kan style lama anda ..;P

Dammit said...

Adakah entri ni entri dongeng jugak?

ainunl.muaiyanah said...

haha. MM, Bila baca entri kau yang baru2 ni adalah sangat menarik. Gaya menulis cam 2 seperti dalam blog seseorang.

Tapi its so not u la.

Mana pi mm yang funny dan sarkastik 2? Pulangkan,!!!!

ZAr said...

aku dah terbaca entri ni..so aku nak jawab soalan2 y ko tanya jelah..
1.Baik aku bagitau terus. Kan?
- yup.memang baik..
2.I'm experimenting right now. Boleh?
- boleh.blog ko..sukati ko lah..
3.Menarik ke tak ke?
- bg aku.. menarik je..tp ada y wat jd x menarik.(sbbnya..klu aku komen ni nnt pnjg sgt)
4.Patut aku teruskan penulisan begitu atau aku patut tulis seperti dulu?
- patut teruskan..n patut tulis spt dulu..
5.Yang mana paling patut?
- y paling patut ialah berpatutan.

As said...

da nama pun CDR, kalau tak, tak jadila CDR.
orang yang memula masuk blog ni, kena set in mind, this si CDR. this gonna be different.

sekian.

Matematis Muda said...

syasya,
style lama lebih sesuai. noted.

dammit,
ko bajet comel a tanya camtu? haha

ainunl,
memang inspired by someone pun. gonna write bout it later. nanti kau bagitau aku ye siapa punya blog tu.

zar,
i wud like to know more on the tak menarik part. boleh? thanx 4 answering all of the question. 10 markah untuk anda haha

as,
but it's supposed to based on reality, not a totally dongeng.

dory said...

maaf. saya kenal kamu, jadi saya rasa geli bila baca.

haha.

up to u lah. it's ur blog anyway.

Kuey-san said...

Salam MM,

Siri Kisah Cinta Dongeng tuh best cam Siri KJ tak agak2nya?

Sebab aku tak berapa suka cerita cinta ala Ahadiat Akasyah.

*sigh*

alif zai mim ra said...

oh, begitu kisahnya...

ko tengah angau ke? balik ke realiti boleh? aku lapar cerita dongeng realiti ko. hee~

ainunl.muaiyanah said...

tapi kan MM, bila aku baca balik apa yang entri-entri dongeng baru kau, aku makin suka pula :) Yeah sebab aku memang suka blog yang kau inspired by tu

Tapi aku akan hilang MM yang funny itu

*sigh*. cam ne? :P

Matematis Muda said...

dory,
geli. bagus. aku tulis banyak banyak macam tu haha.

kuey-san,
aku pun tak suka ahadiat. i dont know sama ke tak, best ke tak. u r the reader. u decide it :P

alif,
itu aku bagi dongeng kaw kaw punya haha

ainunl,
r u sure we are talking about the same blog. coz the one yg i got inspired by just came back from a long long long break from blogging.
never mind, i'll be back soon. why must try to be others right? hehe