Friday, March 26, 2010

Petang Semalam Aku Ada Peperiksaan

Nombor meja aku ialah 1. Aku pun tak tahu mengapakah aku selalu dapat nombor meja depan depan sedangkan nama aku bermula dengan M, Matematis Muda.

Lepas duduk, aku cuba tengok papan putih. Meja aku rapat ke dinding depan. Jadi, tak nampak lah apa yang dia tulis di papan putih dan jam. Nasib aku pakai jam tangan mahal yang aku beli di Qatar tempohari.

Aku mulakan menjawap dengan soalan objektif. Yang mana kena fikir sikit, aku langkau. Aku cuma jawap yang sekali baca terus dapat jawapan. Habis 13 dari 40 soalan, masuk bahagian sabjektif.

Baca soalan sekali lalu.

Ok. Part C pula. Baca soalan Permasalahan Kes Syarikat Seimens. (ke eja dia Siemens, lantaklah)

Ok dah. Kembali ke soalan objektif yang aku tinggal tadi.

Baca sekali, dua kali, tiga kali, sepuluh kali, tak dapat. Aku rasa otak aku jam. Tidur tak cukup mungkin. Dari pukul 8 ke pukul 1040 sepatutnya sudah mencukupi. Entahlah.

Aku tengok jam, pukul 3.05. Setengah jam sudah berlalu.

Ada lagi 27 soalan objektif, 2 soalan esei, 2 soalan Permasalahan Kes.

Aku pun membahagikan masa, 3.30 aku sambung jawap soalan objektif. Pukul 4 nanti jawap soalan esei. Pukul 4.45 jawap Permasalahan Kes.

Lantas aku silangkan tangan, tongkatkan dagu ke dada, sandarkan belakang pada kerusi, lelapkan mata. Tidur. Aku kata dalam hati, pukul 3.30 karang aku sambung.



Baiklah. Cuba teka apa yang berlaku selepas itu.

14 comments:

lampu said...

kau terlajak. kan?

miko si maruku said...

well...org genius katakan.

McJa said...

acu ingat subjek mano mu xtido time exam? haha ramai tahu dok ttekey tgk mu tido time exam.

Dammit said...

Ko terjaga last minute? wey asyik teka teki je, bosan lah u ni! (silangkan tangan, tongkatkan dagu ke dada, sandarkan belakang pada kerusi, lelapkan mata. Tidur.)

Anonymous said...

suma org tau kau penTIDO

Matematis Muda said...

lampu,
mengapakah nama kao mesti lampu?huhu
salah

miko,
jenius betul..tapi kau x menjawap soalan hehe

mc ja,
sci comp! dan mungkin pure hehe

dammit,
sukati aku a blog aku haha
btw, jawapan kau salah! boo~!

Anoy,
betul! tapi kau tak menjawap soalan! boo~!

alif zai mim ra said...

ko xleh tido. :P

EnriueL said...

kau tdo.tapi lepas tu meja kene ketuk.kan? :P

Kelon Eric Bana said...

menjawap sepatutnya dieja menjawab

Matematis Muda said...

alif,
salah. aku tido dan bangun pukul 3.30

enriuel,
adakah disebabkan aku apdaet sangat tidak best sehingga kau tiba tiba datang komen? hehe btw, salah.

EricBanana,
not according to me

Kelon Eric Bana said...

point aku, kalau soalan silap time exam, kira tak payah jawab, sampai pengawas peperiksaan buat pembetulan.

hahaha

Enriuel said...

Eh MM,sukati aku la ble ble pun nak komen. ni namenye hak inidividu weh. haha

Matematis Muda said...

Kelon,
Err ok hehe

Enriuel,
Hak individu kitorang nak baca blog kau mana?hehe

yarn said...

wahai tuan punye blog..
jgn harap la nk bc blog cik enriuel tu..insan2 terpilih je y dpt..