Wednesday, January 21, 2009

Dulu-dulu

Masa awal-awal berblog dulu
semasa mempertimbangkan hala tuju
dan konsep CDR ni
aku adalah terfikir untuk jadikan ia blog tentang makan-makan

Cambes

Lepas makan kat satu-satu restoran atau kedai
balik tulis dalam blog buat ulasan

Haha

Itu dulu-dulu la

Tapi aku dah disaid untuk guna nama CDR lantas
mengaplikasikan konsep dari nama nya sendiri
jadilah seperti sekarang
tak tentu hala

Haha

Baiklah

Ingat lagi kalian dengan entri aku
tentang Perihal Pemblog?

Kalau tak ingat klik sahaja di sini

Dijadikan cerita
satu malam tu
rakan kelasku hantar mesej

"Slm. MM, aku baca blog ko..hm, kat mae ko beli ns lemak kerang tu?tetibe kami t'liur.huhu"

Lantas aku pun terangkan daireksyen lokasinya
dan dia ucap terima kasih

Kemudian aku usulkan kepada rakan-rakan serumah

"Wei, pagi esok sarapan tengok sun rise kat TC nak?"

"Slumber!" mereka jawap bersetuju

"tapi kena ada orang in-caj la kejut semua," satu lagi suara sambung

[fastforward]

Pagi esok nya
sudah bersiap-siap
sekitar 7 pagi
kami terpaksa menunda perjalanan
sekali gus melepas tengok matahari terbit di tepi pantai nan indah
dek kerana ada seorang rakan ada tadarus

Jadi kami tunggu
sekitar 8 pagi
kami tiba di gerai tersebut

Kosong

Tiada apa-apa

Samada sudah tutup atau memang tidak dibuka pada hujung minggu
jadi aku parkir
tunggu kereta lagi sebuah

Sebaik sampai
kami membincangkan alternatif yang enak
dan kami memutuskan untuk bersarapan di depan MRSM
(boleh usya budak sekolah)

Kereta lagi satu suruh kami lead (lagi)
sebab mereka tak tahu jalan

Dalam kereta kami pula
cuma seorang yang pernah sampai situ
tapi dia pun ingat-ingat lupa

Tapi takpe
panggilan dibuat
dan daireksyen diterima
jadi kami pun mara

Beberapa minit kemudian
kami berhenti
setelah yakin yang jalan yang dituju
akan menghala ke Pantai Balok

Patah balik
pusing pusing pusing

Jumpa!

Tapi..

..dah takde!

Tapak kedai itu sudah tinggal kenangan sahaja
tapaknya pun dah takde
sebab dah kena kambus

Kesudahannya
maplay jelah



Motif entri ini?

Sebenarnya aku nak tahu, mana pindahnya kedai yang jual depan MRSM Kuantan tuh?!

Waaaaaarghh!!
tak sempat aku merasa
dapat dengar orang cerita jela

Ceit!

8 comments:

Kuey-san said...

TC?
Telok Chempedak?

hehhe..


kat area tanjung api tuh kan ada tempat breakfast beshh.. lebih dr yg depan mrsm :P

KNOWLEE said...

Hahahahaha...
Ok, taktau kat mana sbb tak abis explore kuantan dulu.

classmet said...

kedai tu tutup.. kitorang beli gerai depan sikit. tp still mengidam nasi lemak kerang.. oh!

Caracol S. Trampt said...

kedai tu yang dekat jpj tu ker?
itu mmg area MRSM, tak pun ko tak jumpa?

dari TC, belok simpang sblm istana, simpang kanan. str8, amik simpang kiri ke jpj. kedai belah kanan.

makanan bley tahan. sbb lectrr yang promote.

shamel said...

Eh..ade kedai makan ea situ? cherita la..cherita la..sedap ke?

ok lupe.ko x sempat merasa.

Szakif said...

oi oi.... motif kongsi point dengan aku pasal motif asal nak bukak blog???

Matematis Muda said...

kuey-san,
o ok ok
boleh try

tenkoyuk!

knowlee,
alah bukan lama sangat pun dulu nak habiskan explore sana sini

klasmet,
korang beli gerai!?!?
gila kentang!

caracol,
err, kitorang jumpa
tapi dah takde..
aku pun tak sure area mana
aku jadi driver je, orang suh belok, aku kona.

hmm ada masa nanti kitorang eksplor

shamel,
sedap dowh~
orang cakap a
tapi aku pun orang gak
hehe

szakif,
hmm ok gak tuh

izzahismail said...

hahaha.
okey.kesiannye.mcm kempunan da.