Thursday, February 25, 2010

Lagi Sekali












Hari tu aku keluar jalan jalan di kotaraya. Sambil bertekad nak ambil gambar bertemakan 1Malaysia.

Feveret aku dua gambar terakhir ni. Aku ambil dekat stesen KTM Komuter. Tak ingat stesen mana.

Gambar mula mula tu ada tiga tiga kaum utama dalam konteks 1Malaysia. Tiga tiga tengah tunggu tren. Sorang membaca, sorang bercakap dalam telefon, sorang lagi berfikir (atau lebih tepat berangan ngahaha). Beberapa minit kemudian, tiba tiba semua kaum ada geng kecuali seorang.

Aku dapati ia sangat kelakar. Mahaha.

9 comments:

bawangmerah said...

AHAHAHAHAHAHA

deskripsi yang tepat!

Huzai said...

pergh. A challenger appears! Dammit!

Darus Interferon said...

cantik sudut pandang kau.

Matematis Muda said...

bawang,
wah sukanya kamu hehe

huzai,
challenger?takde maknanya huhu

darus,
thanks tapi aku tak rasa cantik sebab aku main snap je asal ada sabjek

Anonymous said...

oh MM.dh ade DSLR eh,
cun gmba ko tngkp,
bagus2.

Farah W said...

pics mantap. lain kali mo go photoshooting ajak ar. gua minat jugak. :)

Matematis Muda said...

anoy,
xde ah..nampak sangat kau dah lama tak baca blog aku ye?aku pakai digicam jela..sebelum gi Qatar hari tu aku angkat

farah,
tak plan pun tu..boring dok rumah cuti midsem hari tu..aku keluar la..sorang2 je..tp kalau ada rezeki nanti boleh je fotoshoot

suehanna said...

sedihnye gambar yg last ni ):
aku dpt bos cina dekat tempat intern ni. hari isnin(1 mac) baru nak g office. mak aku selalu mcm down kan aku sebab bos aku cina. kena strict la, tak bleyh main-main la sebab bos tu cina.
what's wrong with chinese bosses anyway? aku tak kisah pun? asal org lain lagi kisah dari aku? ):

ttbe depressed kt blog hg. hahahaha.

Matematis Muda said...

well, itu orang panggil stereotyping. cina=rajin+strict+serius, melayu=pemalas, india=kuat menipu. padahal bukan semua pun macam tu.

dan atas sebab itu juga lah agenda seperti 1Malaysia ni sukar dilaksanakan. kecuali agenda ni dah diwujudkan sewaktu awal penubuhan Malaysia. kalau sekarang dah macam susah dah. sebab dah sebati dah dalam diri rakyat, dan cara pemikiran rakyat.