Friday, December 18, 2009

Satu, Dua, Tiga

1. Buat peminat-peminat fotografi di sana, mari berikan laman ini satu lawatan.
http://photo.photojpl.com/tour/08toureiffel/08toureiffel.html

Memang pergi teknik dia. Ada banyak lagi gambar-gambar 360 di sana. Ada siapa-siapa tahu bagaimana dia buat? Hehe.

2. 'Tahniah' adalah perkataan kedua terbaik selepas 'Syabas' untuk ditujukan kepada pasukan bola sepak Sukan Sea Malaysia. Walaupun pada awalnya ramai yang tidak menjangka kemenangan ini, tapi aku percaya ramai yang mengharapkan ia. Harapan dan jangkaan, dua perkara berbeza.

3. Sempena tahun baru ini, umur aku dah meningkat ke 25 tahun (ikut tahun Hijrah). Azam baru? Melangsaikan azam-azam tahun lepas yang tak tercapai-capai lagi. Entah bila nak tercapainya. Tapi aku rasa tahun ini adalah tahun yang paling krusyial untuk aku berubah. Kalau bukan sekarang, bila? Oh ya, Nabi Muhammad sallallahu'alaihi wasallam kahwin umur 25 kan?

Jangkaan, harapan, azam.




notakaki: Mungkin aku patut berazam untuk lebih sirius menulis blog. Mungkin tak. Ah peduli lah.

10 comments:

Merg@s_Tua said...

o..nak kawen la ni?

haha..keep on dreamin',dude..

buweekkk! :p

Matematis Muda said...

sapa tanak kawen haha tak kisah la tahun ni ka tahun depan ka..janji kawen haha buwek~!

bawangmerah said...

haah, nabi kawen umur 25 and isterinya 40.
isteri nabiL umur brape pulak ye nanti?

Merg@s_Tua said...

hahaha..tahun ni dah hampir ke penghujungnye..so bawak bersabar la,ye? :p

nti kawen ajak la weh..erm,jemput..siyes ni.

kalu ku tau kamu kawen tak jemput aku...memang kena la.

haha!

buwekwekwek..~ :p

As said...

14 zulhijjah 1406
sorry, happy belated bday :)

ops ini bukan gi google date, tp penah celebrate beramai sbb tu ingat. bday hijriah kita dekat2..


moga kamu kawin cepat2
ameen.

Matematis Muda said...

bawang,
tesilap baca memula tadi haha erm mungkin ada nombor 4 jugak kot tapi bukan kat depan a haha

mergas,
ops correction, tahun ni baru sahaja bermula..lupa ka? kita tengah cakap pasal tahun hijrah huehuehueh

insyALLAH aku ajak punya..

as,
tau..n thanx
juz to quote RS, wish tak penting pun, yang penting do'a
(",)v

Dammit said...

jap aku dah confuse, kenape 25 bkn 24?

Matematis Muda said...

tahun hijrah bai
aku lahir 1406
ni dah masuk tahun 1431
kalkulator?

bawangmerah said...

chop chop.
MM, kamu lahir 20.08.87 kan?

Merg@s_Tua said...

owh..kalu lahir tahun 87 then aku pn 25 gak la

hahah!