Wednesday, December 23, 2009

Lagi Berita YUI Di CDR

Gambar yang akan dijadikan muka depan single terbarunya

Sedari awal bulan Oktober, sudah ada desas desus dari YUI sendiri memperkatakan perihal keadaan dia yang sedang menulis lagu baru.

Erm, sebenarnya aku pun tak berapa paham sangat, tapi kalau nak memandai, aku rasa lagu ni sebenarnya untuk pelajar-pelajar Shinken-Zemi Highschool Correspondence Course (CC). CC ni macam aktiviti ko-ku luar sekolah, tapi dapat sesuatu macam markah atau kredit atau merit. Contohnya kau join aktivit rakan muda ke apa ke lebih kurang lah kot. Aku main tibai je ni.

Lepas tu, CC ni pula ditaja oleh Benesse Corporation. Jadi lagu ni, kira akan dijadikan lagu tema la. Haha. Sukati aku je. Ok, lepas tu pelajar-pelajar yang menyertai CC ni, telah membuat surat ikrar (dipanggil Attack Pledge) dan dihantar kepada YUI. Jadi YUI telah bertekad untuk membikin satu lagu yang memberi semangat lah kiranya.

新曲がもうすぐ完成します。
タイトルは、『GLORIA』です!

Setelah berdebar-debar menunggu, akhirnya pada 14 Disember, YUI mengatakan bahawa proses penyiapan lagu sudah makin mantab dan tajuknya ialah 'GLORIA' (tulisan jopun kek ateh ni)

Gloria. Perkataan latin bagi glory? Aku main teka je. Yang aku ingat Gloria dalam cerita Madagascar je haha.

Baiklah, ini komentar YUI tentang lagu ini;

Youthful days, I think it’s really a time where people are inspired to do various kinds of things. And so, 「The way you live your life at that time, it really has the ability to change your whole life」. “Could everyone empathize with this feeling too?” I wondered (while creating this song).

Students that are preparing for exams, or even those involved in sports, those thinking “Now is the time to work hard!”, I want all of them to listen to this song!

Tudia! Listen to this song kata YUI.

Jadi untuk kawan-kawan yang nak dengar lagu ni. Kalau masih lagi valid link ni, boleh klik. Kalau tak sila tanya kepada Sheikh Maulana Tuan Haji Gugel. Ini pautannya;

Pautan Yutiub
Pautan Muat Turun

Lagi desas-desus menyatakan album baru YUI akan dilancarkan pada 20 Januari 2010. Album tersebut dikatakan akan ada 15 lagu. Dan versi DVD pula akan memuatkan video klip untuk lagu SUMMER SONG, again, It's all too much, Never say die, GLORIA dan satu lagu baru. Ini semua hanyalah rumours. Rumours apa a dalam bahasa melayu. Tapi tak kisahlah, bukan kita nak beli pun kat Malaysia ni. Entah ada jual ke tak. Huhu.

Sekian. Semua info dicilok di internet pelbagai sumber.



There's no old-yui or new-yui. YUI is YUI.

5 comments:

Merg@s_Tua said...

nasib baik la kamu rajin apdet citer pasal Yui ni..sebab aku malas nk tgok website dia..n malas nk gugel citer dia..

huhu.. :p

arigato kozaimas,MM san.. :)

kuroneko said...

Oh, lagu, yui, aku x penah dengar atau mencari lagu untuk didengar kecuali aku penah terdengar kat mana2 atau dicadangkan oleh sesape...jadi, aku da dengar lagu 'Guroria' si YUI ni sebab aku bace tulisan ko.

ko minat yui ke?

lyle hikari said...

yai yai yai yui. thanks MM. haha. glory for u

Matematis Muda said...

Mergas,
sama-sama

kuroneko,
ye

lyle hikari,
glory MU hahahaha

Anonymous said...

ade je jual kt mesia ni..kt rock corner mid valley..aritu diorg jual my short stories limited edition..tp kejap gle dh abes..haha..kalo nk kene cepat..