Saturday, November 21, 2009

Pos Dari Hati...

Selepas peperiksaan kertas Vector Analysis, pensyarah meminta kami semua tunggu sebentar sebelum keluar kerana permintaan dari seorang rakan. Terus kami tertanya-tanya "apahal pulak ni. Dah lah penat perah otak tadi."

Bila pensyarah mempersilakan pelajar tersebut, semua mengeluh dengan nada 'apa lagi dia ni'.

Jadi dia mulakan ucapan dia. Aku pun tak pasti ucapan ke pengumuman ke teka-teki sebab dia mulakan ucapan dia dengan ayat,

"Pada 28 haribulan November nanti, kita sambut raya haji."

Aku terus nyanyi intro lagu "So What-Metallica". Lepas tu dia pun mengarut apa entah, umur dia 22 tahun 2 bulan 2 minggu 2 hari kot kalau tak silap aku. Lepas tu, tiba-tiba semua buat muka terkejut yang macam baru lepas dengar berita nice giler babeng punya sweet. Mulut nganga-nganga sikit, tutup-tutup sikit dengan tangan.

Ya, kelas aku ada 40 orang pelajar dan daripada jumlah itu, bahagikan dengan lapan tolak dengan dua, anda akan dapat jumlah pelajar lelaki dalam kelas. So, pemerhatian aku banyak memberi deskripsi tentang reaksi perempuan la ye.

Berbalik kepada pengumuman kawan aku tadi. Dia mengumumkan pada tarikh berdekatan dengan raya haji, dia akan melangsungkan perkahwinannya.

Aku diam je.

Balik ke kolej, aku naik motor, aku tak pikir apa-apa.

Naik kolej, masuk bilik, campak barang-barang, duduk atas katil. Tiba-tiba mata aku ternampak satu sampul putih atas meja.

"Siapa pula bagi surat cinta kat aku ni," getus hati kecilku sebab surat tu ada bentuk hati kecil di sampulnya.

Di muka depan surat itu tertulis
'Kepada: MatematisMuda dan pasangan'

Aku buka sampul, tengok dalam ada kad jemputan kahwin.

Lagi.

WhatTheFrog!

9 comments:

Merg@s_Tua said...

sape nyer?

sape kawen?

kamu bile lagi?

ngeh..ngeh

nene said...

haha.ur time will come mister.
huhu

Dammit said...

wey aku tunggu surat jemputan ko hari-hari. Tak ada pun??

alif zai mim ra said...

itu surat no. berape, MM? :P

Anonymous said...

haha! aku tahu sape yg wat pengumuman tu :) terharu lak bila ko post smthg pasal kelas. heee

Matematis Muda said...

mergas,
anonimus
aku tunggu aweq habis u dulu

nene,
long time no see hehe
ameeeeeen~ hehe

dammit,
ko nak jemputan ke sini ke?hehe

alif,
nombor 11

anoy,
siapa kao?kalau klasmet, mestilah kao tau. kalau bukan, kenapa kao nak terharu. shuh shuh huhu

As said...

habis baca entry dan nyanyi lagu So What-Metallica

nurdini izni said...

aaaa :DD

*excited bile dgr psl orang nak kawen

Matematis Muda said...

as,
boo

dini,
hish, awak tu budak lagi..
ey how's ur papers?