Monday, March 7, 2011

Randomness

Tengah jalan jalan tengah bandar. Tiba tiba aku tanya member kat sebelah.

"Kau rasa kat area ni, kat mana ada tandas?"

Dia tengok aku. Curiga.

"Entah. Aku rasa bangunan depan ni ada kot," dia tunjuk satu bangunan dalam 30 meter di depan kami.

"Oh," aku kata pendek. Kebetulan kami lalu sebelah kedai paling popular di Malaysia, seven-ee, aku melangkah masuk untuk dapatkan surat khabar percuma The Sun.

Keluar dari seven-ee, aku terus berjalan. Kawan aku tadi datang dari belakang dan tanya.

"Kau tanak pergi tandas ke?"

"Tak,"

Dia diam seketika. "Habis tu? Tadi? Bengong! Bapak random gila soalan kau!"

Aku tak pasti, dia tanya, atau dia bagi ayat penyata jadi aku tak bagi jawapan ataupun respon.



notakaki: Takde orang cakap rindu kat aku pun ):

notakakilagi: Comel tak bila aku buat emoticon gitu? Comel kan? Comel kan? ;p

10 comments:

pemerintah kuku besi said...

perlu ke nak kena ada org rindu baru nak update? siot lah.

rajen2 sket wei.

bawangmerah said...

ni mesti masa tanya soalan tu, rasa nak pergi toilet. tapi, bila dah sampai bangunan, terus tak rasa apa. kan?

miko si maruku said...

kalo ckp rindu pun..bukannya ko nak update tiap2 hari kan??? haha walau kena tunggu, tapi tu yg best pasal blog nih..

Dammit said...

comel, rasa mcm nak pukul kau. hahaha

alif zai mim ra said...

em.. aku rindu kau. *wink2*


dah2.. rajin2 le update. aku tengok ko xde sibuk mane pun. em..aku pun xde la tengok ko selalu. eh, kite kenal ke? :P

nurdini izni said...

rindu ):

*berserta emoticon yg klau MM buat tu jadi (extra) comel. hahaha err.

Kuey san said...

Mana aci main ugut2. :/

Yelaa... rindu. Rindu sgt. MU kene 3 bijik. Tak nak blog ke? ;p

Matematis Muda said...

pemerintah,
alah kau kuku besi, apa tau. ini motivsi namanya hahaha

bawang,
teet! salah! muahahaha

miko,
a'a betul gak tu. tapi lau ada org rindu lagi smgt nak apdet hehe

dammit,
comel gila kan? macam tuan dia betul haha

alif,
mak aku pesan 'dont talk to strangers'

dini,
yeay!!! err..YEAYYY!!!!!!haha

kuey-san,
walaupun ko cakap rindu, tapi kau ungkit pasal MU kalah. boikot kau! hahaha

Anoneemus™ said...

Comel gila rasa nak lempang je.

Matematis Muda said...

neem,
amboih semenjak jadi surirumah ni kemain garang lagi haha