Saturday, March 14, 2009

Pesanan Buat Adik-Adik Pemblog

Kantoi SPM bukanlah the end of the world



Perjalanan hidup ini masih jauh

Apa yang kamu perlu
untuk berjaya
dalam hidup
cuma dua perkara

Passion
dan disiplin



Dan ini pesanan untuk membuat pilihan UPU
korang boleh letak 8 pilihan
jadi
cuba tunjukkan kepada orang yang menilai borang tu
apa sebenarnya keinginan kamu

Kalau nak masuk U tertentu
buh lapan-lapan U tu

Kalau nak kursus tertentu
letak lapan-lapan tu
kursus tu atau yang lebih kurang dengan nya

Ia bukan sekadar isi borang



notakaki: Aku cakap memang lebat. Kelas dah dua minggu ponteng. Dasar Jenius malas! Memang sesuai dibuat suami. Emm yummy!

14 comments:

Szakif said...

nak tambah.

kalau nak masuk UIA, isi semua course dalam borang UPU tu tak kesah course ape pun. nanti bila dah masuk dalam matrik, baru apply tukar kepada course yang diminati. dalam kebanyakan kes, application tukar course senang je nak di-approve. yang penting ialah, masuk dulu matrik.

Szakif said...

i mean, matrik = center of foundation studies (CFS) of IIUM. hehe.. maklum la abang dulu tak panggil CFS dik~ :P

Caracol S. Trampt said...

owh, u solo lagi, I nak melamar lah...hehehhe

Mr Jagatraya said...

jenius sayur..Jgn kena bar sudey..

miSyuE's said...

g kelas la.. apo ni potem2

ekinokunimy said...

2 minggu je ponteng...?
(^_^)

Merg@s_Tua said...

MM,klu letak course yang kita minat, tp end up dapat course lelong tu camne plak?haa..

based on own experience ni..huhu

KNOWLEE said...

What?!!! Dah 2 minggu ponteng?!!!

Nasib baik la lecturer kat KOS jenis tak strict pasal attendance.

Kalo kat KOE, dah lama kena barred dah dik oi~

Hurm~

maggilepasbendera said...

oi oi, nota kaki tu, ada vacancy lagi tak?
nak tumpang sorang.. hehe

Hasbi said...

time kasih bang..ahax truk btoi la kemba aku ni ponteng klas..

As said...

kos lelong tu bukan zaman lepas matrik KPM ke..???

betullah tu..SPM bukan segalanya..

dan tips yang diberi tu memang TEPAT.

dammit said...

yummy? euuwwwww

AhmadN said...

erm,

mcm pernah jumpa,
haha,

ya lah betoi hg punya argument
tapi kita patut tiup lagi semangat adik2 ni,
makin thn makin byk A...
lama2 nanti ada la plak yg saling nak pecah rekod,
tapi truth be told,
nak masuk uia...mmg sah isi ja upu tu dgn uia...then dpt la..
hahaha


p/s: salam ziarah

shamel said...

Eh..betol. Serius. Aku mahu sgt masuk uia sampai kelapan-lapan letak UIA. Maksud tersirat..aku pon genius la!!