Thursday, March 5, 2009

Dude, Bahasa SMS Adalah Untuk Digunakan Semasa Ber'SMS'

bukan dalam percakapan harian!



Makan malam
kami keluar dua kereta

Kereta yang aku naiki
sampai terlebih dahulu
di tempat yang telah disepakati

Beberapa minit kemudian
kereta kedua sampai

Aku yang sememangnya cekap dalam pengiraan (baca:Jenius)
serta merta dapat mengesan kekurangan penumpang

Lantas soalan diajukan
"Ponn, mana Que? Tadi dia cakap nak ikut gak,"

"Otidabeliu. Dia naik motor,"
jawapnya sambil ambil tempat duduk

Aku terus pelik

"Aik, apesal dia takmo datang sini?"

""Datanglah. Otidabeliu, on the way!"

"Dabeliu ti eff! Aku ingat Old Town White Coffee!"


Cerita Lain

Sedang duduk-duduk
lepak-lepak di kedai maplay

Tiba-tiba
Lelaki Punk (bukan punk rockers) bangun

Aku angkat kening
tanda "pehal?"

"Gitigi,"

"Gitigi?!"
dahi berkerut

"Sepupu aku suruh ambil dia kat LRT jap,"

"Owh, gitigi! Aroti efel!"

"Hah?!"

Ha sekarang giliran dahi dia pulak berkerut seribu

9 comments:

Master J said...

heh..ko pun satu..bkn nk tulis "OTW" ke "GTG" ke "ROTFL"..nk gak tulis "Otidabeliu", "Gitigi" n "Aroti efel" nape??saje bg org keliru..hehe..

Szakif said...

biarla dia master j~ saje nak mengexaggerate cerita :P

As said...

tak..nanti korang tak pulak baca "otidabeliu" malah baca On the way sebab dah biasa dengan abbreviation OTW.

ade faham?

Mergas_Tua said...

fenin kapla baca n dgr istilah sms neh.

aroti efel tu menatang pe,weh?

haha..

cabincrew are here to kick ur ass said...

aroti efel?apsal macam roti eiffel?

haih..bahasa budak2 zaman sekarang.. -_-'

Mergas_Tua said...

cabincrew,ada ek roti eiffel??
xpenah dengar pon..

roti john penah ler..huhu

Nene Matahari said...

el o el...huhu

azuwan said...

tetiba teringat post ko psl kejadiaan di 711.

'dedosen?'
'de'

haha...

Azfa said...

tak penah lagi aku jumpa umat2 yg menggunakan bahse sms dlm percakapan harian....heheh aku akan berhati2....hehehe kang sape2 ada pakai masa ckp ngan aku then aku tak tau, malu la..heheh